banner
Dom » Новости » Sadržaj
Kategorija proizvoda

Студија о учинку старења и стандардном тестирању геотекстила

- Dec 20, 2017 -

Разлози за старење су унутрашњи и екстерни узроци. Унутрашњи узрок односи се на природу самог материјала, углавном: структуре мономера, унутрашње природе полимерног система, адитива и других спољних фактора околине, углавном сунчеве светлости, кисеоника, топлоте, влаге, пХ вредности, стреса, индустријске гасове, морску воду, солну маглу, плесни, бактерије и тако даље. Узроци старења су различити, обично сви фактори раде заједно, али сунце, вода, кисеоник и топлота су најважнији фактори, овај чланак се углавном фокусира на дискусију о овим факторима.

2 Агинг Тест

Тест старења је да проучи закон о старењу геотекстила у одређеном окружењу и да процени старење перформанси геотекстила. Преко теста старења, чврстоћа, издужење, еластични модул и структура микропора геотекстила су тестирани да се старају током времена. Тест старења углавном садржи три врсте вештачког убрзаног старења, испитивање старења животне средине и тест стварног старења.

1 Вештачки убрзани тест старења

Узорак се ставља у кутију за старење, према стварној употреби узорака или сродних стандарда старења, постављају параметре кутије за старење, као што су температура и влажност, интензитет ултраљубичастог зрака, киша, кондензација и тако даље. Након одређеног периода убрзаног старења, узорак старења и оригинални се упоређују како би се проценила учинак старења узорка. Убрзано старење карактеришу убрзани услови старења, велика упоредивост, кратки тестни циклус и добра репродуктивност.

Тест вештачког убрзаног старења углавном обухвата: тест вештачког убрзаног ултраљубичастог старења, тест вештачког убрзаног загревања, тест вештачког убрзаног кисеоника, вештачко убрзано испитивање влажног и топлог старења и тако даље.

2 Природно окружење Тест старења

Узорак је изложен природном окружењу како би се открио старење геотекстилне перформансе током времена. Предност природног теста старења животне средине је да искористимо стварно природно окружење за експеримент, резултат је тачан и поуздан. Недостатак је дуготрајан и тежак, углавном најмање годину дана, много година, неспособан за нове материјале, нове производе, старење перформанси брзог вредновања.

Тест природног окружења за старење углавном обухвата: испитивање атмосферског старења, испитивање подземног покопа, испитивање уроњања морске воде и испитивање подводног сахрана. Тренутно је више тест атмосферског старења и испитивање подземног покопа.

3 Практична примена теста старења

Овај тест се обавља у практичној инжењерској примени, редовно узорковање на инжињеринг локацији, испитивање брзине губитака интензитета и сродног индекса, као и разумевање степена старења материјала у практичној примјени. Стварна примена теста старења је у тесту за узимање узорака бетонске конструкције, подаци су тачни и поуздани. Недостатак је да је временски период дуг и да је општа употребљивост лоша.

У теоријским истраживањима, корелација између уметног убрзања старења и старења животне средине је релативно активно поље. Предложено је сиво предвиђање модела старења, а природно време старења је предвиђено резултатима вештачког убрзаног старења. Сива предвиђање модела старења је нека врста методе прогнозирања засноване на теорији сивих система, на основу познатих података, успостављен је сив модел прошлости у будућности како би се утврдио тренд развоја будућег система.